Haber

İtfaiye Şefi Orman Yangınları Konusunda Uyardı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli İtfaiye Başkanı Hasan Koyunlu, orman yangınlarıyla ilgili yaptığı uyarıda, “Orman yangını tespit edildiğinde gören vatandaşlarımızdan ilk ricamız; kendi inisiyatifleri ile kesinlikle müdahale etmeye kalkışmadıklarını, çünkü ani değişen rüzgarın maalesef üzerlerinde hiçbir savunması olmayan vatandaşlarımızı hayati tehlikeye atabileceğini söyledi.

Türkiye’nin birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli itfaiye amiri Hasan Koyunlu, hem yangın durumunda yapılması gerekenler hem de orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. yangınların nedenleri. Orman yangınlarının genel olarak insanlardan kaynaklandığını ifade eden Koyunlu, “Orman yangınları hem ülkemiz hem de dünya için önemli can ve mal kayıplarına neden olan büyük ekolojik afetler olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle orman yangınlarında öncelikli amacımız orman yangınlarıdır. özellikle vatandaşlarımız tarafından bu yangınların çıkmasına engel olun.İstatistiklere baktığımızda orman yangınlarının daha çok insan kaynaklı olduğu görülüyor.Doğal sebeplerden meydana gelen orman yangınları çok ama çok küçük bir dilim kaplıyor” dedi.

‘VURGULARIMIZ BİZİM İSTEDİĞİMİZ KURALLARI İSTİYOR’

Kocaeli genelinde alınan tedbirlerden bahseden Koyunlu, “Orman yangınlarının çıkmaması için ülkemizde ciddi adımlar atılıyor. Özellikle Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un talimatıyla ateş yakılmaması, mangal yapılması gerektiği belirtildi. haziran ayı başından itibaren izin verilen alanlar dışında kesinlikle yakılmamalı, dilek feneri ve meşale denen eşyalar kesinlikle kullanılmamalıdır.Bu konuda vatandaşlarımızdan ricamız bu kurallara uyulması, ormanda ateş yakılmamasıdır. izin verilen yerler dışında hafta sonu eğlenceleri veya hafta içi geziler için gittikleri alanlar ve izin verilen yerlerde dahi sıcak çalışma yapacaklarsa, izin verilen yerlerde mangal ateşi ve kurala uygun kullandıktan sonra tavsiye ederiz. günü tamamen su ile söndürerek ve güvenlik önlemini alarak sonlandırmaları.

‘CEP TELEFONLARDA YÖN BULMA PROGRAMLARIMIZ VAR’

Orman yangını durumunda vatandaşların yapması gerekenleri anlatan Koyunlu, “Orman yangını tespit edildiğinde gören vatandaşlarımızdan ilk ricamız kendi inisiyatifleriyle olaya müdahale etmeye kalkışmamaları. Aniden değişen rüzgar ne yazık ki üzerlerinde hiçbir koruması olmayan vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atabiliyor.Vatandaşlarımızdan ricamız bu duruma çok yaklaştıkları takdirde inanarak bir bölgeye hareket etmelerini ve 112 numaralı acil çağrı hattına hızlı bir şekilde bildiriyorlar.Ancak burada bir handikapımız var ormanlık alanlar dağlık alanlar bu tip yerler trekking amaçlı gezilebilir bu sebeple vatandaşlarımız tam verim alamayacaklar. bir şehir için bulundukları noktanın adresi ve net adresi.Burada en azından bir yer adı veriyorlar, eğer bulundukları yer araba ile hareket halindeyken karşılaştıkları bir bölgeyse, görmemişlerse rasgele işaret, cep telefonlarında konumumuzu gösteren taraf bulma programları var, çeşitli uygulamalar var. Bunlara başvurarak en azından bulundukları yerin konumunu, tahmini bir koordinatı ve bunları 112 acil çağrı sistemi üzerinden ilgili operatöre iletirlerse daha kısa sürede yardım alabiliyorlar. En azından bu yangınların daha ciddi hasarlara yol açmasını önleyebilirlerdi” dedi.

hocalarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu